Els colors de la nutrició

Darrere del color dels aliments s’amaga informació rellevant sobre el que aporten a la nostra salut i benestar. Aquests aliments es classifiquen en cinc grups cromàtics: verd, groc-taronja, vermell, morat i blanc. Cada un d’ells conté substàncies concretes amb efectes funcionals i beneficiosos per a la salut. Parlem amb Graciela Moreira, experta en nutrició i cuina de PronoKal Group, qui ens explica la relació.

 

Color verd

El verd és el color que més abunda en la naturalesa. Està present en la carxofa, bledes, bròquil, espinacs, enciams, espàrrecs, kiwi, alvocat, etc. Són rics en magnesi, que afavoreix la relaxació muscular i disminueix la sensació de cansament; àcid fòlic, important durant l’embaràs perquè el nadó es desenvolupi adequadament; luteïna, antioxidant i fibra i potassi; que milloren la digestió, prevenen l’estrenyiment i malalties cardiovasculars.

 

Color groc i taronja

Les fruites i verdures d’aquests colors, ajuden a mantenir una pell sana i a reforçar el nostre sistema immunitari. En aquest grup trobem la pastanaga, carabassa, mànec, cítrics o préssec.

Aquests aliments contenen antioxidants com el betacarotè, que nodreix i protegeix la pell, potassi, àcid fòlic i vitamina C, un poderós antioxidant que ajuda a l’absorció de ferro.

 

Color vermell

Aquest grup el componen aliments com el tomàquet, el pebrot vermell, la maduixa i el gerd. Són una gran font de vitamina C, magnesi i més contenen fitoquímics, que prevenen diversos tipus de càncer i ajuden a disminuir el risc de malalties del sistema urinari.

 

Color morat

Els aliments d’aquest color combaten l’envelliment i disminueixen el risc d’alguns tipus de càncers. A aquest grup pertanyen la remolatxa, albergínia, nabius, prunes, figues, mores o raïm negre. Són rics en antioxidants i fitoquímics.

 

Color blanc

All, ceba, porro, cogombre, bolets, coliflor, poma, pera o meló són alguns dels aliments blancs que aporten fotoquímics com les antoxantinas o la inulina. Aquests ingredients naturals s’associen a una reducció d’accidents cardiovasculars o ictus.

 

Malgrat aquestes característiques diferenciades, totes les verdures i fruites tenen beneficis comuns: són depuratives, tenen baixa aportació de sodi i un alt contingut en aigua que afavoreix la diüresi. A més, gràcies a la fibra, ajuden a regular la funció intestinal, la glucèmia i el colesterol.

PronoKal Group ha aplicat la teoria dels colors en el seu mètode PNK Cel·lulitis, un tractament integral per combatre la cel·lulitis localitzada i la flacciditat. Les verdures consumides crues o cuites són la base de l’alimentació en els inicis del tractament, a més aconsellen el consum de Batuts Detox, que afavoreixen la circulació sanguínia i aporten fibra, vitamines i minerals. La diversitat de colors es té en compte perquè resultin visualment molt apetitosos i cobreixin les necessitats de nutrients. Les composicions estan desenvolupades per l’equip de nutricionistes per adaptar-los a les necessitats nutricionals i energètiques de cada pacient.

 

Share This

Comparteix això

Comparteix aquest post amb els teus amics!